על-פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדי שנה נפרצים כ-27,000 בתים, נתון גבוה מאוד בהתחשב במאמצים שעושות יצרניות דלתות הפלדה עם טכנולוגיות ופיתוחים של דלתות חסינות, וכל הפטנטים של עולם המנעולים- הכול כדי להגן על הבתים שלנו.
אחת השיטות שהועתקו מנעילת כספת, הפכה לשיטה מובילה ומבוקשת בתחום מיגון הבתים והיא- התקנת קודניות, צירוף של מספרים ואותיות שרק אתם יודעים ושרק באמצעותם ניתן לפתוח את דלת הבית, השער וכו'.
התקנת קודניות נעשתה עד היום כאמור בכספות, וגם במבנים ציבוריים, מוסדות שרצו לסנן ולזהות את הנכנסים אליהם, ורק הקשת קוד ידוע הייתה מאפשרת להם כניסה. היום נעזרים בעלי בתים רבים בשיטה הזו, הם מתקינים קודניות בדלת הכניסה וגם בשער, ובמגדלי מגורים יש קודניות בלובי ובהקשת של הקוד מתאפשרת כניסה.
מה היה לנו עד הקודניות ?
כדי להגן על הבתים מול הנתון המזעזע של אחוזי הפריצות במדינה (ולא רק במדינה) נוהגים בעלי בתים להצטייד בכל אמצעי המיגון והאבטחה שהם יכולים כדי להגן על הבית שלהם.
אנשים מחליפים צילינדרים לצילינדרים יותר משוכללים (שנפתחים בטביעת אצבע וכו') אנשים מוציאים הרבה כסף על צילינדרים חזקים ומתוחכמים, כאלה שיעשו לגנבים את החיים קשים.
בנוסף יש היום ביקוש גבוה להתקנת מנעול ג'ואל, שהוא במקורו מנעול לכספת אשר מותקן כמנעול עליון על הדלתות, כדי לא לתת לגנב את התענוג של התמודדות רק עם מנעול תחתון (שזהו בערך מה שיש בכל דלת רגילה).אנשים מקיפים את עצמם בסורגים, ובעיקר אלה הגרים בקומות קרקע או בקומות אחרונות (כי גם מהגג הגנבים יודעים להגיע אליכם).
בהרבה בתים פרטיים מתקינים בנוסף למנעולים על הדלת גם מערכת של מצלמות במעגל סגור וכל אלה מחוברים לאזעקה, וכאשר מתבצע ניסיון פריצה, האזעקה מגיעה למוקד וזה כמובן עוזר מאוד לסכל ולמנוע מקרי פריצה.
התקנת קודניות לבית, ללובי ולשערים
קודן הוא למעשה סוג של תקשורת אינטרקום המחובר למנעול חשמלי שיכול להיפתח רק באמצעות קוד סודי ידוע רק למי שצריך לדעת.
התקנת קודניות מונעת את הכניסה לזרים והרבה פעמים עובדת רק על טווח ביטחון ידוע כמו קודניות שמסוגלות לזהות אנשים לפי עיניים, וכמובן ע"י קוד, או כרטיס קרבה, או פתיחה ביומטרית.
יש קודניות מוגנות מים וחזקות נגד ונדליזם ויש אפילו קודניות כשרות לשבת עם שליטה ופתיחה עם טלפון פנימי.
להבדיל מאינטרקום הקודניות הם בקרות כניסה ויש כל מיני סוגים שמתאימים ללובי, לדלתות, לשערים וכו'.
סוגי קודניות
יש קודניות לדלת אחת ועד לכאלה שמרושתות בחיבורי חשמל למאות דלתות. יש קודניות המאפשרות כניסה עצמאית ללא חיבור למחשב. יש קודניות עם בקרות כניסה מרושתות עד ל30,000 משתמשים שמתאימות כמובן למפעלים, חברות גדולות וכו'. אמצעי הזיהוי בכניסה יכולים להיות כאמור: באמצעות קוד של מספרים ואותיות, זיהוי ביומטרי, זיהוי עיניים, כרטיסים מגנטים ועוד.
אין היום מגדל מגורים שבכניסתו יושב אומנם שומר אבל עדיין הכניסה מותרת רק למי שיש לו את קוד הכניסה. קודניות על דלת הבית, בלובי של מגדלי מגורים או בשערי בתים מספקים אבטחה מעולה ומהווים ערוץ נוסף לשמירה על הבית והרכוש שלכם. לגנבים יש אין סוף שיטות יצירתיות ומנגד- גם לבעלי הבתים צריכים להיות מנגנונים מתוחכמים שיוכלו להם.